Доступність посилання

ТОП новини

МЗС ще готує відповідь на закиди УВКБ ООН


Леонід Развозжаєв
Леонід Развозжаєв
Міністерство закордонних справ України прокоментує заяву верховного комісара ООН у справах біженців щодо зникнення російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва після вивчення відповідних документів.

«Ми це питання наразі уважно вивчаємо, й коли в нас буде позиція – ми обов’язково дамо коментар. Україна дотримується взятих на себе міжнародних зобов’язань, і тому наша відповідь має бути обґрунтованою, на базі тих документів, які ми отримали», – заявив сьогодні речник МЗС України Олександр Дикусаров.

За його словами, українське зовнішньополітичне відомство не отримувало звернень від російської сторони щодо цієї людини.

Дикусаров наголосив, що МЗС не здійснює пошуку іноземців на території України, питання перетину кордону належать до компетенції інших відомств.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців висловило глибоке занепокоєння зникненням у Києві Развозжаєва, який просив політичного притулку.
Управління також застерегло Україну, що держава може понести відповідальність за порушення норм законодавства щодо надання притулку.
XS
SM
MD
LG