Доступність посилання

ТОП новини

Тоні Блер: Україна має зміцнювати відносини і з Заходом, і зі Сходом


Тоні Блер, архівне фото
Тоні Блер, архівне фото
Україна має зміцнювати відносини і з Заходом, і зі Сходом. Про це сьогодні у Дніпропетровську на зустрічі з українськими студентами заявив колишній прем’єр Великої Британії (1997–2007) Тоні Блер.

«Я вірю, що вам потрібні відносини з тими, і з тими. Якщо у вас будуть відносини і там, і там забезпечені, то це збільшить загальну потужність вашої країни. Я думаю, що перспективи Євросоюзу дуже-дуже важливі для вас, але ви ж поряд з Росією, з іншими країнами регіону», – сказав Тоні Блер.

Він також наголосив, що Україна повинна мати «сильні відносини» з Півднем – Туреччиною, країнами Близького Сходу.

Як приклад зовнішньої політики він навів Велику Британію, де, за його словами, за часів його прем’єрства тривали дебати щодо визначення найближчого партнера – Європа чи США, у підсумку Велика Британія вирішила розвивати відносини з обома.

«Я абсолютно наполягав, що країна така, як ми, 60 мільйонів людей, маємо зробити так, щоб обидва союзи були сильні, щоб ми були сильним партнером для Європи і для США. Таким був мій погляд і я досі вважаю, що це так», – сказав політик.

Він також наголосив, що у 21-му столітті Україна та інші країни мають знайти своє місце у світі.

«У 21-му столітті, коли світ так швидко змінюється, країни повинні знайти своє місце, вони повинні знати, де вони є, вміти описати світові, що таке ця країна, чого вона намагається досягти», – сказвв Тоні Блер.
XS
SM
MD
LG