Доступність посилання

ТОП новини

Fitch прогнозує девальвацію гривні на 10%


Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує девальвацію гривні до долара на 10% до кінця 2012 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті Fitch.

Агентство опублікувало новий спеціальний звіт, в якому мовиться, що український банківський сектор незахищений перед помітною девальвацією гривні або перед подальшим спадом економіки. Водночас, йдеться в повідомленні Fitch Ratings, нині банківська система є дещо стійкішою до негативних факторів, ніж у 2008 році. Це є результатом низки позитивних змін, що відбулися з початку глобальної економічної кризи.

«Відповідно до базового сценарію Fitch прогнозує помірне зниження курсу гривні до долара США: на 10% до кінця 2012 року, а також прискорення зростання ВВП до 3,2% в 2013 році порівняно з 0,5% в 2012 (5,2% в 2011)», – йдеться в повідомленні.

Fitch зауважує, що залишається ризик значнішого зниження курсу гривні, і такий розвиток ситуації, ймовірно, призведе до скорочення капіталу банків, подальшого ослаблення якості активів і посилення нестабільності депозитів.

Інфляція, за прогнозами агентства, цього року становитиме 2,2%, у 2013-му може збільшитися до 6,5%.

Офіційний курс гривні нині Національний банк встановив на рівні 7,99 гривні за один долар.

Тим часом, на міжбанківському валютному ринку курс гривні після зниження 22 жовтня на 0,95 копійок, вчора також знизився – на 0,15 копійок – до 8,17 гривні за долар.
XS
SM
MD
LG