Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція: парламент має розслідувати ситуацію з Развозжаєвим


Леонід Развозжаєв
Леонід Развозжаєв
Об’єднана опозиція ініціюватиме створення у новому парламенті слідчої комісії з питання ймовірного викрадення у Києві російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва. Про це заявив сьогодні у Львові голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба «Фронту змін».

«На території України орудують іноземні спецслужби. Я так розумію, що вони, напевно, будуть брати участь і в підрахунку голосів українців», – заявив Яценюк.

За його словами, вчора Об’єднана опозиція звернулася до Міністерства зовнішніх справ та Служби безпеки України з вимогою негайно відреагувати на цю справу.

«Ми очікуємо реакцію Служби безпеки України. Ми вимагаємо конкретної відповіді: чи викрадали російського опозиціонера представники іноземних спецслужб. Яким літаком його вивозили? З якого аеропорту? Хто здійснював прикордонний контроль? У чиєму супроводі він пересувався? Чому особа, яка йшла до офісу ООН з метою отримання притулку, була викрадена невідомими особами і на яких підставах вона була вивезена з території України?», – наголосив Яценюк.

Тим часом, правозахисники, які відвідали Леоніда Развозжаєва в тюрмі, заявили, що він повідомив їм про тортури. За словами російського опозиціонера, його змусили написати зізнання в плануванні заворушень проти російської влади. Развозжаєв заявляє, що його викрали в Україні, де він намагався отримати притулок, повідомили правозахисники.

За версією Слідчого комітету Росії, Развозжаєв у всьому зізнався після того, як прийшов до правоохоронців із повинною. Крім того, в комітеті кажуть, що опозиціонер офіційно не заявляв про тортури і викрадання.

Леонід Развозжаєв разом із ще кількома опозиційними діячами Росії проходить у кримінальній справі про підготовку до організації масових безладів, яку порушили після виходу на телеканалі НТВ фільму «Анатомія протесту-2». Автори фільму стверджують, що опозиція готувала силове захоплення влади на кошти з-за кордону.
XS
SM
MD
LG