Доступність посилання

ТОП новини

Хто може мінімізувати кількість замовних матеріалів на ТБ? (Огляд преси)


Київ – Більше сотні народних депутатів відмовилися від участі в нинішніх виборах і не планують будувати політичну кар'єру у Верховній Раді. Тижневик «Власть денег» розповідає, куди йдуть розчаровані в політиці громадяни і чи приносить відмова від боротьби за владу задоволення. За інформацією видання, найбільша кількість обранців, що відмовилася від політики прогнозовано, – вихідці з фракції «БЮТ-«Батьківщина». Більшість із них від боротьби за владу отримали розчарування. Головна причина відходу з політики – неможливість реалізувати в ній власні плани й ініціативи.

Микола Азаров хоче більше ефірного часу. Натомість, як стверджує газета «День», медіа-експерти констатують надмірну присутність Партії регіонів у теленовинах. Щоб мінімізувати кількість замовних матеріалів, потрібні реакція Нацради, згуртованість журналістських колективів та запит від суспільства. Експерт видання наголошує, що коли б Нацрада з питань телебачення і радіомовлення краще виконувала свої функції, такого дисбалансу у новинах і взагалі на інформаційно-публіцистичних каналах не було б.

Передвиборна гонка наближається до фінішу. Мажоритарний компонент, як стверджують «Вечірні вісті», вочевидь не додав процесу демократичності й прозорості. Навпаки, експерти видання одностайні: такої брудної кампанії в Україні ще не було.

У листопаді Україна вже не продаватиме зерно на світових ринках. Як пишуть «Ізвєстія в Україні», торговці з побоюванням очікували цього понад місяць, і ось в Мінагрополітики підтвердили введення ембарго, яке, за їхнім твердженням, потрібне для продовольчої безпеки країни. У найближчі дні аналітики прогнозують хвилю скарг від трейдерів і виробників зерна, але радять не надавати цьому особливого значення. Бо український ринок був готовий до подібних обмежень, і, фактично, експортери самі спровокували таку ситуацію, наголошує видання.

Люки без кришки нині можна зустріти практично на всіх дорогах України. Приховані пастки особливо небезпечні для малих дітей і пенсіонерів. Від неуважності у відкритий люк може потрапити будь-хто. І тільки той, хто особисто пережив жахіття такої пригоди, знає, як на здоров’ї позначається таке потрясіння. Більше з проблемою знайомить читачів газета «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG