Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН закликає сторони сирійського конфлікту до перемир’я


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун звертається до Ради безпеки
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун звертається до Ради безпеки
Рада безпеки ООН закликала уряд Сирії і повстанські групи пристати на пропозицію міжнародного посланця Лахдара Брагімі. Ідея посланця ООН і Ліги арабських держав полягає в чотириденному перемир’ї – на час мусульманського релігійного свята Ід аль-Адха, яке розпочнеться у п’ятницю.

Раніше Рада безпеки ООН, що складається з 15 країн, мала значні розбіжності в сирійському питанні. Цього разу дипломати одноголосно закликали всі сторони до «сталого припинення всіх форм насильства».

Сирійський уряд досі офіційно не оголосив, чи пристає він на пропозицію про перемир’я, також щонайменше одна з повстанських груп відкинула цей план.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін твердить, що Дамаск готовий припинити вогонь. «У нас є підстави вважати, що сирійський уряд пристане на пропозицію пана Брагімі, і ми почуємо варті на довіру заяви в четвер», – сказав російський дипломат.

Тим часом Сполучені Штати заявили, що не надавали повстанцям ракети Stinger класу «земля – повітря». Росія заявляє про отримання опонентами режиму Башара Асада такої зброї.
XS
SM
MD
LG