Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко каже, що боявся за своє життя у США


Шевченківський районний суд Києва почав сьогодні розглядати подання про обрання колишньому майорові управління Державної охорони Миколі Мельниченку запобіжного заходу. Судове засідання розпочалося з півторагодинним запізненням.

Слідчий СБУ просить у своєму поданні взяти Мельниченка під варту. На засідання суду під конвоєм доправили самого Мельниченка.

Він заявив, що приїхав до України, оскільки його життю в США загрожувала небезпека. «Інстинкт самозбереження. Шансів сьогодні вижити мені в Україні набагато більше, ніж у США. Я отримав інформацію про загрозу моєму життю», – заявив екс-майор.

На запитання, від кого в США була загроза, колишній охоронець Президента України Леоніда Кучми сказав: «Дуже і дуже впливові люди, ті, хто не хоче, щоб Мельниченко дожив і свідчив».

За словами екс-майора, він повернувся, щоб «залишитися живим і пройти судовий процес». Він наголосив, що не вчиняв жодних злочинів.

Мельниченко також заявив, що готовий свідчити у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. «Якщо будуть запитання у Генпрокуратури, я готовий відповідати. Я свідчитиму в усіх справах, які розслідуються», – наголосив екс-майор.

Він також розповів журналістам про те, що після затримання в аеропорту Бориспіль його допитували і в СБУ, і в Генпрокуратурі. При цьому він не повідомив ніяких подробиць, пояснивши, що дав підписку про нерозголошення.

На запитання, чи чинило на нього тиск слідство, Мельниченко здивовано сказав: «На мене можна тиснути?».

Днями Генеральна прокуратура висунула екс-майору обвинувачення у кримінальній справі проти нього про розголошення державної таємниці.

24 жовтня співробітники Служби безпеки України й Державної прикордонної служби затримали Мельниченка в міжнародному аеропорту Бориспіль.
XS
SM
MD
LG