Доступність посилання

ТОП новини

Росія: опозиціонерові Удальцову висунули звинувачення (ВІДЕО)


Російський опозиціонер Удальцов прибув на допит до Слідчого комітету Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

Удальцов перед допитом у Слідчому комітеті Росії

Координаторові «Лівого фронту» Сергієві Удальцову сьогодні офіційно висунули звинувачення в підготовці масових заворушень у Росії.

Про це повідомив представник Слідчого комітету Володимир Маркін. За його словами, запобіжний захід для Удальцова не змінили – він залишається на підписці про невиїзд.

Своєї провини Удальцов не визнав, але дав детальні свідчення, заявив Маркін.

Перед тим, як зайти на допит, опозиціонер заявив: «Я не винуватий і йду з гордо піднятою головою. Якщо сьогодні мене заарештують, то сподіваюся – суспільство не змовчить, і почнуться масові акції протесту. А я протримаюсь. Сподіваюся, що все буде нормально, Росія буде вільною».

Напередодні в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що опозиціонер може проігнорувати виклик до Слідчого комітету. Проте Удальцов сьогодні заявив, що не планує «бігати через кордон».

Раніше за цією ж справою, порушеною на основі матеріалів фільму телекомпанії НТВ «Анатомія протесту-2», були затримані соратники Удальцова Костянтин Лебедєв і Леонід Развозжаєв.

За словами адвокатів Развозжаєва, вчора він відмовився від явки з повинною, про яку раніше заявляв Слідчий комітет. Він стверджує, що давав свідчення під тиском.
XS
SM
MD
LG