Доступність посилання

ТОП новини

Коваль: українцям треба прийти на вибори, щоб дати сигнал світові


Павел Коваль
Павел Коваль
Голова спостережної місії за парламентськими виборами в Україні від Європейського парламенту Павел Коваль закликає українців прийти на вибори і зробити свій вибір. Про це він заявив у п’ятницю після зустрічі з українським прем’єром Миколою Азаровим.

«Найважливіше, щоб активність виборців була високою. Тому сьогодні потрібно сказати всім громадянам України – ідіть на вибори, тому що це сигнал для всіх міжнародних спостерігачів і для міжнародної спільноти, що українцям потрібна демократія високого рівня», – сказав Коваль.

Голова спостережної місії від Європарламенту також зауважив, що в питанні оцінки виборів найскладнішим елементом буде неможливість участі в перегонах двох лідерів опозиції, ув’язнених колишнього прем’єра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

«Думаю, що і прем’єр Азаров розуміє, що це є питанням. Ми маємо подумати про те, як це сформулювати, як це вплинуло (на хід виборчої кампанії). Це важливо. І я радий, що прем’єр, наскільки я побачив, розуміє, що це серйозне питання», – сказав Коваль.

Він також повідомив, що в день виборів спостерігачі від Європарламенту будуть присутні на відкритті виборчих дільниць, упродовж дня будуть стежити за перебігом голосування. А ввечері будуть присутніми на підрахунку голосів.
XS
SM
MD
LG