Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську обвинувачені в терактах припинили голодування – пенітенціарна служба


У Дніпропетровську обвинувачені в серії вибухів, які стались у квітні, припинили голодування, підтвердив у п’ятницю Радіо Свобода речник управління Державної пенітенціарної служби в області Ярослав Костюченко.

За його словами, наразі жоден із чотирьох обвинувачених не голодує. За даними посадовця, голодування припинене від моменту переведення чоловіків із ізолятора тимчасового тримання до слідчого ізолятора, тобто від середи.

Водночас родичі Лева Просвірніна, який проходить у справі як «пособник», голодування не припинили: дружина, мати і теща обвинуваченого заявили про початок голодування в середу. Вони наполягають на непричетності Просвірніна до терактів і вимагають від прокуратури розглянути заяву про порушення з боку слідства.

Вищий спеціалізований суд постановив, що справа про теракти слухатиметься в Індустріальному районному суді Дніпропетровська.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею «терористичний акт». У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Водночас у Дніпропетровську пролунали сумніви в офіційній версії.
XS
SM
MD
LG