Доступність посилання

ТОП новини

Вибори на Франківщині: атакують і кандидатів, і журналістів (ВІДЕО)


Київ – Івано-Франківськ – В Івано-Франківській області передвиборні пристрасті сягнули апогею. Атак зазнають і журналісти, які пишуть про вибори, і працівники штабів. Кандидати, які обираються в цій області, звинувачують у порушеннях одне одного.

Журналіст із Коломиї Андрій Малащук одного ранку побачив, як на вулицях його міста роздають випуск районної газети, в якій він працює, із його іменем та прізвищем у вихідних даних. Але – із замовними публікаціями проти опозиційних кандидатів.
Журналісту пошкодили оселю – через вибори
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Газета виявилася фальшивкою, Андрій опублікував спростування. Після цього в його оселі побили вікна.

«Це сталося після того, як ми заявили про непричетність газети «Коломийські вісті», в якій я працюю, до випуску-фальшивки. Також напередодні я писав критичні матеріали про кандидатів у народні депутати, які обираються в нашій області. Повертаюся додому і бачу – вікна розбиті камінням. За руку злочинців не впіймав, але впевнений, що це пов’язане з моєю діяльністю», – зазначає Андрій Малащук.

Найбільших атак зазнають працівники штабів представників опозиції, розповів штабіст кандидата-самовисуванця Олеся Донія Віталій Селик.
Їм платять по 50 копійок за кожну зірвану листівку. За їхніми словами, найняв їх фонд «Заради добра»
Віталій Селик

«Наші агітки зривають невідомі. Як вони зізналися – їм платять по 50 копійок за кожну зірвану листівку. За їхніми словами, найняв їх фонд «Заради добра» (його пов’язують з кандидатом Богданом Гдичинським, до того ж, офіси фонду і кандидата – в одному приміщенні). А крім того – з’являються фальшиві агітки, де звинувачують нашого кандидата в гомосексуальних зв’язках із працівниками його штабу. Звинувачення стають дедалі абсурднішими».
Вибори на Франківщині: всі проти всіх
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:56 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
За словами керівника штабу «Нашої України» в Коломиї Геннадія Романюка, порушення відбуваються і на дільницях. Зокрема, жеребкування виграли нікому невідомі партії, від яких членами комісії записані одні й ті ж люди. Ми оскаржили такі дії окружкому в суді, зауважив Романюк.

Взаємні звинувачення

Кандидати звинувачують в порушеннях одне одного. Зокрема Богдан Гдичинський, що балотується від Коломиї й Городенки (колишній член Партії регіонів та керівник її фракції в Івано-Франківській облраді) наголосив, що й сам зазнає атак від Олеся Донія.

«Він в нас лише два місяці, тож уявіть, яку зливу чорного піару він кинув на мене, кандидата, який тут народився і працює на благо цього регіону. Я ж – будую свою кампанію на заповідях Божих», – сказав Гдичинський.

Незалежні спостерігачі, зокрема, представник мережі «Опора» Іван Маруняк, констатують, що на користь Богдана Гдичинського, Олександра Шевченка та інших кандидатів застосовують непрямий підкуп виборців та адмінресурс. Зокрема – керівники облради проводять наради в колективах навчальних закладів, де рекомендують голосувати за Гдичинського. Сам кандидат це спростовує.

Цьогорічні виборчі перегони в Івано-Франківській області спостерігачі й самі кандидати визнають найбільш брудними за останні кілька років.

Напередодні Радіо Свобода виявило в селах Івано-Франківщини агітки за кандидатів, які поширювалися просто на сільських виборчих дільницях.
За політичну активність – погрожують
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

XS
SM
MD
LG