Доступність посилання

ТОП новини

Одеські вибори: адмінресурс і підкуп (ВІДЕО)


Одеситів купують цукерками і нацистськими гаслами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Одеситів купують цукерками і нацистськими гаслами

Одеську область спостерігачі визнали лідером в Україні за кількістю порушень виборчого законодавства на парламентських перегонах 2012. Основні порушення – підкуп, адмінресурс, чорний піар, повідомляють в одеських обласних організаціях Комітету виборців та «Опори».

Василь, одеський студент, днями отримав пакунок на день народження. В пакеті з символікою Партії регіонів він знайшов їхні агітки та коробку цукерок. У магазинах така коштує понад 30 гривень, каже Василь. Найбільше його обурило те, що такі передвиборчі вітання він та інші одесити отримують, на його думку, бюджетним коштом.

«У нас діє проект «Народний бюджет», який фінансується з бюджету області. Куратор цього проекту – провладний кандидат у нашому окрузі, від чийого імені я й отримав подарунок. За кого вони мене мають, сподіваючись, що за цукерки бюджетним коштом я буду голосувати за ту чи іншу партію?» – обурюється студент.

Підкуп виборців в усіх виборчих округах Одеської області констатували спостерігачі мережі «Опора».

У виборчих штабах партій говорять і про інші порушення. Так, партію УДАР атакують листівками, в яких звинувачують у нацизмі. На багатьох із них – логотип і назва партії влади.

Зі свого боку, представники обласного штабу ВО «Свобода» говорять про спроби витіснити їх із комісій, а також – про підготовку відключень світла на дільницях у день виборів.

В ізмаїльському районі Одеської області чорний піар застосовують одне проти одного два депутата – члени Партії регіонів. А в Одесі – нищать білборди від опозиції. Із 30 операторів згодні рекламувати опозиційні партії лише 3-4, однак, чимало рекламних площ просто спилюють невідомі – про це свідчать фото, які надають штаби опозиційних сил.

До Радіо Свобода потрапила копія документа, де обласний штаб Партії регіонів закликає взяти на облік усіх опозиційно налаштованих громадян, щоб «повністю контролювати перебіг виборів»

Штаб Партії регіонів у Одеській області коментувати перебіг виборів у регіоні відмовився. Ми не маємо такої інформації, відповіли Радіо Свобода.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

XS
SM
MD
LG