Доступність посилання

ТОП новини

ООН стурбована масовим переміщенням осіб із М’янми


Одна з жертв насильства в М’янмі
Одна з жертв насильства в М’янмі
Чільний представник ООН повідомив у неділю, що понад 22 з половиною тисячі осіб змушені були залишити свої домівки у М’янмі (раніше відомій як Бірма) в результаті кривавих міжетнічних сутичок у штаті Ракхайн на заході країни.

Ашок Ніґам – гуманітарний координатор ООН у М’янмі – заявив, що зруйновано або спалено 4665 будинків, вимушені переселенці змушені були втікати до таборів для переміщених осіб, які були вже встановлені після насильства в цьому регіоні в червні.

Раніше стало відомо про загибель щонайменше 64 людей.

За даними правозахисної організації Human Rights Watch, жертвами сутичок стали мусульмани, що належать до етнічної меншини рохіндж’я, з одного боку конфлікту. Із іншого боку потерпіли представники ракхайнців, одного з народів М’янми, який становить більшість у штаті Ракхайн (раніше відомому як Аракан).

Більшість населення М’янми, серед того й ракхайнці, є буддистами, і вони переважно мирно співіснують із релігійними меншинами, зокрема, християнами й мусульманами, за винятком конфлікту у штаті Ракхайн. Але ці меншини зазнавали певної дискримінації від попередньої військової влади М’янми. Серед іншого, рохіндж’я, які є нащадками вихідців із території сучасної Бангладеш, та влада позбавила громадянства М’янми й чинила на них тиск, щоб змусити їх повернутися на батьківщину предків.
XS
SM
MD
LG