Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині повідомляють про масове підвезення виборців до дільниць


На виборчих округах в Дніпропетровській області зафіксували масове підвезення виборців до виборчих дільниць. Про це Радіо Свобода повідомила довгостроковий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА Ольга Солодушко.

За її даними, це зафіксовано на одній дільниці 29-го округу та трьох дільницях 25-го округу.

«Маршрутки їздять по домівках, стукають у двері, пропонують підвезти, на основі чого – неясно. Наші спостерігачі зафіксували масовий підвіз. У законі немає такого, щоб, наприклад, сільські ради або ще хтось організовував підвезення. Ми ж не знаємо, що це за підвезення, може, під цією маскою будуть підвезені ще хтось, окрім виборців», – сказала Ольга Солодушко.

За її даними, на дільниці у 29-му окрузі також зафіксовано кілька випадків видавання бюлетенів без пред’явлення паспорта, на дільниці у 24-му окрузі – порушення таємниці голосування, коли кілька разів у кабінку заходило по двоє людей, а члени комісії не реагували, на дільниці на 25-му окрузі – випадок видачі бюлетень виборцеві, в якого не було реєстрації в паспорті.

«Є така інформація, що на дільницю №125370, це Всеукраїнська психіатрична лікарня з суворим наглядом, приїхав автобус з Донецька, привіз якихось людей і о 19-ій годині буде повертатись назад. Ми перевіряємо цю інформацію», – повідомила Ольга Солодушко.
XS
SM
MD
LG