Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: два кандидати «Батьківщини» перемагають на Харківщині


Голова Харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков стверджує, що на Харківщині за мажоритарними округами два кандидати від цієї політичної сили проходять до Верховної Ради.

За даними проведеного «Батьківщиною» екзит-полу, у 169-му окрузі перемагає економіст Олександр Кірш, якого підтримали 39,35% виборців, а його суперниця з Партії регіонів Ірина Бережна має 35,65%.

У 168-му окрузі, каже Аваков, висуванець «Батьківщини» Ігор Балута має 38,11%, а регіонал Валерій Писаренко – 37,4%.

Екзит-пол, проведений Партією регіонів, подає інші дані. Писаренко, твердять регіонали, набирає 39,5%, а Балута – 38% голосів. Водночас у 169-му окрузі, за даними Партії регіонів, Олександр Кірш та Ірина Бережна мають приблизно рівні показники.

«Ми твердо захищатимемо цю ситуацію. Хоча маємо сумніви, які базуються на отриманому раніше досвіді, як вміє розтавляти відсотки нинішня міська влада», – заявив з Італії через інтернет Арсен Аваков.

Водночас міський голова Харкова Геннадій Кернес, що очолює міську організацію Партії регіонів, повідомив, що на решті округів Харківщини його політична сила перемагає впевнено, а у двох округах, де є конкуренція, «результати покажуть протоколи комісій». «Партія регіонів готова захищати своїх кандидатів», – наголосив Кернес.
XS
SM
MD
LG