Доступність посилання

ТОП новини

Президент США закликав слухати заклики влади через ураган Sandy


У штаті Нью-Йорк, 29 жовтня 2012 року. І це ураган іще тільки наближається
У штаті Нью-Йорк, 29 жовтня 2012 року. І це ураган іще тільки наближається
Президент США Барак Обама виступив у понеділок на загальноамериканських телеканалах із закликами до мешканців регіонів на очікуваному шляху урагану Sandy прислухатися до попереджень чи вказівок місцевих органів влади і бути готовими до швидкої евакуації в разі потреби.

Він попросив американців не легковажити, не зволікати і не ставити під сумнів такі вказівки, бо, за словами Обами, йдеться про дуже серйозний буревій, який може принести фатальні наслідки, якщо люди діятимуть не досить швидко.

Президент також попередив, що наслідки урагану можуть тривати ще кілька днів після того, як сам буревій мине.

Як очікують, ураган Sandy ударить по східному узбережжю США протягом ночі з понеділка на вівторок за місцевим часом. Він поєднав відразу два циклони, що може призвести до випадання більш як метра снігу. Нині Sandy є ураганом 1-ї, найнижчої, категорії, але охоплює дуже велику територію.

У низці східних штатів США, від Північної Кароліни до Коннектикуту, на території, де живе не менш як 50 мільйонів людей, оголошений надзвичайний стан. У містах Нью-Йорку і Вашингтоні припинена робота громадського транспорту. Крім того, у Нью-Йорку закрили два великі підводні транспортні тунелі, які пов’язують острів Мангаттан із навколишніми територіями, через небезпеку їхнього можливого затоплення. Також на сході США скасовані тисячі внутрішніх і міжнародних авіарейсів.

Ураган Sandy вже призвів до загибелі 60 людей, коли проходив над островами в Карибському морі.
XS
SM
MD
LG