Доступність посилання

ТОП новини

Справа Ігоря Індила: прокуратура оскаржує додаткове розслідування


Студент Ігор Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 року
Студент Ігор Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 року
Прокуратура Києва оскаржить рішення Деснянського районного суду Києва у кримінальній справі щодо загибелі студента Ігоря Індила. У понеділок суд відправив цю справу на додаткове розслідування.

Про це повідомляє Відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури Києва.

«Під час дорозслідування справи виконано необхідні слідчі дії, вказані Апеляційним судом Києва в ухвалі про направлення справи на додаткове розслідування», – стверджує державний обвинувач у справі начальник відділу прокуратури Києва Наталія Сьома.

Студент Ігор Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 року. Того дня дільничний міліціонер забрав Індила з одного із гуртожитків Києва у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

28 травня 2010 року прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського районного управління міліції. Пізніше справа була передана для розслідування до прокуратури Києва. У жовтні у прокуратурі заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості і перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.

5 січня 2012 року Деснянський районний суд столиці засудив дільничного Сергія Приходька, обвинувачуваного у причетності до загибелі Індила, до 5 років позбавлення волі з відтермінуванням відбування покарання на два роки.

Перед цим, 23 грудня 2011 року, суд закрив кримінальну справу стосовно ще одного з підсудних – старшого інспектора Шевченківському районного управління міліції Сергія Коваленка. Цю справу за частиною першою статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України було закрито на підставі акту амністії.

12 січня 2012 року адвокат батьків Індила Олександр Заруцький подав скаргу до Апеляційного суду Києва на рішення Деснянського районного суду столиці про умовне засудження колишнього співробітника міліції, який обвинувачувався у причетності до смерті Індила.

14 травня Апеляційний суд Києва відправив на додаткове розслідування до Деснянської районної прокуратури столиці кримінальну справу за обвинуваченням двох співробітників міліції у причетності до смерті Індила.
XS
SM
MD
LG