Доступність посилання

ТОП новини

Голову місії ОБСЄ не пустять до Тимошенко – тюремники


Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас
Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас
Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас, спеціальний координатор ОБСЄ, яка очолювала короткотермінову місію цієї організації і делегацію Парламентської асамблеї ОБСЄ зі спостереження за виборами в Україні, не зможе зустрітися з ув’язненою Юлією Тимошенко. У прес-службі Державної пенітенціарної служби пояснюють, що зустріч не може відбутися через голодування Тимошенко.

«На 30 жовтня було заплановане побачення засудженої Тимошенко з главою місії спостерігачів за парламентськими виборами від ОБСЄ пані Вальбурґою Габсбурґ Дуґлас, на яке попередньо керівництво пенітенціарної служби надало відповідний дозвіл», – повідомляє прес-служба.

Однак з огляду на те, що 29 жовтня Тимошенко відмовилася від прийому їжі, виникла необхідність постійного перебування засудженої під наглядом лікарів, заявили в Пенітернціарній службі. «Враховуючи рекомендації лікарів і вимоги відомчої нормативної бази на такий випадок, Державна пенітенціарна служба інформує про неможливість здійснення раніше запланованого побачення», – йдеться в повідомленні.

29 жовтня екс-прем’єр оголосила голодування на знак протесту проти, за її словами, фальсифікації парламентських виборів в Україні.
XS
SM
MD
LG