Доступність посилання

ТОП новини

Обама скасував заходи виборчої кампанії через ураган


Деякі райони Нью-Йорка потерпіли не тільки від урагану, а й від пожеж, викликаних обірваними електричними дротами, фото 30 жовтня 2012 року
Деякі райони Нью-Йорка потерпіли не тільки від урагану, а й від пожеж, викликаних обірваними електричними дротами, фото 30 жовтня 2012 року
Президент США Барак Обама скасував усі заплановані на вівторок заходи його передвиборної кампанії через ураган Sandy, який нині вирує на частині території США, напередодні президентських виборів, які мають відбутися вже через тиждень.

За повідомленнями, на цей час у Сполучених Штатах, а також у Канаді, яку теж зачепив ураган, загинули вже не менш як 28 людей; число жертв увесь час зростає.

Штати Нью-Йорк і Нью-Джерсі на східному узбережжі США, по яких ударив ураган, оголошені зоною великого природного лиха; цей крок дає можливість надати значні кошти з федерального бюджету на боротьбу зі стихією і ліквідацію наслідків.

Через ураган без постачання електроенергії залишились понад 6 мільйонів людей у кількох штатах США. У місті Нью-Йорку затопило деякі транспортні тунелі і частину мережі метро. За словами мера міста Майкла Блумберґа, відновити роботу метро вдасться тільки через чотири-п’ять днів.

Із міркувань безпеки припинили роботу кілька атомних електростанцій. Атомники наголошують, що ніякої небезпеки немає.

Також у вівторок другий день поспіль не працює нью-йоркська біржа. Така тривала перерва в її роботі через негоду стається вперше з 1880-х років.

Повний обсяг шкоди від урагану, за попередніми оцінками, може становити десятки мільярдів доларів.

Минулого тижня ураган Sandy, проходячи над островами Карибського моря, вже призвів там до загибелі понад 60 людей.
XS
SM
MD
LG