Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба знову попросила МОЗ запросити німецьких лікарів Тимошенко


Державна пенітенціарна служба повідомила в вівторок, що повторно звернулася до Міністерства охорони здоров’я з проханням, щоб члени міжнародної медичної комісії у справі лікування Юлії Тимошенко запросили німецьких колег із берлінської клініки «Шаріте» прибути до України й обговорити можливу виписку колишнього Прем’єр-міністра з лікарні.

Як заявила пенітенціарна служба, цей запит направили через те, що до керівництва Качанівської виправної колонії № 54 в Харкові надійшла заява ув’язненої Тимошенко, в якій вона вимагає завершити процес її реабілітації, а, за інформацією Міністерства закордонних справ, німецькі лікарі поки відмовляються їхати до України.

Із таким запитом пенітенціарії вже зверталися тиждень тому.

Також у вівторок Міністерство охорони здоров’я оприлюднило відповідь МЗС із цього приводу, в якому мовиться, що лікарі клініки «Шаріте» нині перебувають у Німеччині під тиском громадськості через скандал зі смертю пацієнта й через це не планують найближчим часом ніяких візитів до України.

Як мовиться в повідомленні, МОЗ і члени міжнародної медичної комісії з українського боку не можуть ухвалювати рішень щодо виписки Тимошенко без німецьких лікарів. При цьому міністерство нагадало, що українські члени міжнародної медичної комісії неодноразово висловлювали переконання, що строки перебування Тимошенко у стаціонарі суперечать будь-яким медичним стандартам, і також безпрецедентною є кількість проведених їй реабілітаційних процедур.

Юлія Тимошенко заявляла, що відмовляється від лікування в Центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де вона перебуває з 9 травня, й наполягає на поверненні в Качанівську колонію через те, що в інтернеті з’явилося відео з її лікарняної палати, на якому видно, як вона займається лікувальними вправами.
XS
SM
MD
LG