Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція оскаржуватиме вибори у 155-му окрузі Рівненщини – народний депутат


Кандидат-мажоритарник від Об’єднаної опозиції Сергій Кошин заявив у вівторок, що збирається опротестовувати результати виборів у 155-му виборчому окрузі з центром у Дубровиці.

Підставою стала пачка чистих протоколів із мокрою печаткою, підписаних усіма членами комісії і спостерігачами, яку виявив на одній із дільниць довгочасний спостерігач мережі «Опора» Юрій Мочаєв. Ці протоколи принесла в сумці на ОВК заступник голови комісії.

Голова окружкому Ігор Береговий запевнив, що на спірній дільниці перерахують бюлетені. Однак опозиція припускає, що такі випадки фальсифікацій є непоодинокими.

Як повідомив Радіо Свобода народний депутат-батьківщинівець Юрій Прокопчук, на окремих дільницях виборців менше, ніж кількість виданих бюлетенів.

Опозиція припускає, що одному з кандидатів було додано 5 тисяч неіснуючих голосів: зокрема, на одній із дільниць до числа 265 навпроти провладного кандидата додана цифра 5 – в результаті вийшло 2655, повідомив Юрій Прокопчук.

Обставини появи чистих протоколів із мокрими печатками з’ясовують міліціонери. На території Рокитнівського району явка виборців склала понад 80 відсотків (у сусідніх районах – близько 60 відсотків). 155-й округ – єдиний із п’яти округів Рівненщини, де здобув перемогу провладний кандидат – Микола Сорока. Різниця між ним та представником Об’єднаної опозиції Сергієм Кошиним становить 867 голосів.

Детальніше про вибори-2012 читайте на Живому блозі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG