Доступність посилання

ТОП новини

Керівники Франції й Ізраїлю закликали до твердіших санкцій проти Ірану


Франсуа Олланд (п) і Біньямін Нетаньягу (л) після спільної прес-конференції в Парижі, 31 жовтня 2012 року
Франсуа Олланд (п) і Біньямін Нетаньягу (л) після спільної прес-конференції в Парижі, 31 жовтня 2012 року
Президент Франції Франсуа Олланд, зустрівшись сьогодні в Парижі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, заявив, що виступає за нові санкції проти Ірану, якщо Тегеран не доведе конкретними вчинками, що не прагне здобути ядерну зброю.

Із закликом до ще суворіших санкцій проти Ірану виступив і ізраїльський прем’єр.

Водночас Олланд не підтримав думку Нетаньягу, коли той говорив про можливість воєнного удару по іранських ядерних об’єктах.

Серед іншого, він також закликав Ізраїль і палестинців відновити мирні переговори без ніяких передумов.

Учора міністр оборони Ізраїлю Егуд Барак заявляв, що безпосередній загрозі конфронтації з Іраном вдалося запобігти. За словами Барака, Ізраїлеві стало відомо, що Тегеран вирішив на початку цього року не прискорювати розробку ядерної зброї через побоювання воєнного конфлікту і направити третину свого урану середнього рівня збагачення на мирні потреби. В інтерв’ю британській газеті Daily Telegraph ізраїльський міністр заявив, що загрозу створення іранської ядерної зброї відкладено «на 8–10 місяців».

Раніше офіційні представники Ізраїлю погрожували завдати по Ірану попереджувальних ударів, щоб не дати йому змоги розробити ядерну зброю.
XS
SM
MD
LG