Доступність посилання

ТОП новини

Лазаренка сьогодні мають звільнити з американської в’язниці – ЗМІ


(фото 1997 року)
(фото 1997 року)
Колишній прем’єр України Павло Лазаренко сьогодні має вийти з американської тюрми на волю. Як повідомляє інтернет-видання «Українська правда», про його звільнення цього дня заявили у в’язниці Terminal Island, що поблизу Лос-Анджелеса, де його утримують.

Із міркувань безпеки там відмовилися назвати конкретний час звільнення екс-прем’єра. Тюрма, де утримують Лазаренка, розташована на мисі в порту Лос-Анджелеса і оточена водою.

Лазаренко очолював уряд України з червня 1996 по липень 1997 року. У 1998 році він став народним депутатом і очолив фракцію «Громада».

Лазаренко був заарештований у США в лютому 1999 року з панамським паспортом і провів у в’язниці в очікуванні процесу близько чотирьох років.

У червні 2003 року його випустили з-за ґрат під домашній арешт під заставу у розмірі 65 мільйонів доларів, проте 1 жовтня 2008-го, як стверджували адвокати Лазаренка, екс-прем’єр нібито сам вирішив повернутися до американської в’язниці, заявивши, що побоюється за своє життя (насправді, за даними справи Лазаренка, які навела «Українська правда», його повернув за ґрати суд через порушення режиму домашнього арешту і через те, що він так і не виконав зобов’язання сплатити 65 мільйонів доларів застави).

Лазаренко у листопаді 2009 року був засуджений до 97 місяців ув’язнення за вісьмома пунктами обвинувачення у змові з метою відмивання коштів та відмиванні коштів.

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що Лазаренко буде арештований, щойно опиниться на території України.
XS
SM
MD
LG