Доступність посилання

ТОП новини

До Тимошенко в лікарню пустили соратників


Колишньому прем’єру Юлії Тимошенко дозволили зустрітися зі своїми соратниками, лідерами Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександром Турчиновим, Арсенієм Яценюком і Григорієм Немирею.

Про це повідомив заступник керівника Харківського обласного управління пенітенціарної служби України Андрій Лапінський.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Яценюк, Турчинов і Немиря зайшли на територію Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» №5 у Харкові, де проходить курс лікування екс-прем’єр Тимошенко.

За словами Лапінського, Тимошенко також дозволили зустрітися з головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським. Представник Пенітенціарної служби повідомив, що посла ЄС пропустять до екс-прем’єра, щойно він приїде до лікарні.

Такий дозвіл у Пенітенціарній службі називають «винятком». «Цей виняток ми робимо, адже сподіваємося, що вона зупинить голодування, що в неї вистачить розсудливості припинити так зване голодування», – сказав Лапінський.

На уточнення Радіо Свобода, чому «так зване голодування», він відповів, що Тимошенко постійно п’є воду, «і в кімнаті є холодильник з харчами».

Проте представник Пенітенціарної служби відмовився говорити, чи показують камери відеоспостереження те, як екс-прем’єр вживає їжу.

Сьогодні вранці представники міжнародної медичної комісії з української сторони прибули до харківської лікарні для обстеження екс-прем’єра України Юлії Тимошенко та надання нових рекомендацій у зв’язку з голодуванням пацієнтки.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби, серед лікарів – фахівці пенітенціарної служби, ЦКЛ №5 та харківського обласного управління охорони здоров’я.

29 жовтня Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти результатів виборів.

Через це їй відмовили в побаченні зі спостерігачами ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG