Доступність посилання

ТОП новини

У Росії набув чинності закон про «чорний список» сайтів


У Росії сьогодні починає працювати реєстр інтернет-сайтів, занесених до так званого «чорного списку» через протиправну інформацію, розміщену на них.

Створення такого реєстру передбачає норма закону про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров’ю і розвитку. Ця норма сьогодні набула чинності.

За законом, за вимогою російської Федеральної служби нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляду), провайдери зобов’язані домогтися видалення забороненого контенту з сайту, а у випадку, якщо протягом доби цього не зроблять, заблокувати сайт.

Оператором реєстру є Роскомнагляд, який вирішуватиме, чи законна інформація, чи ні, самостійно, без рішень суду. У твітері це відомство повідомило, що за першу годину роботи реєстру до нього надійшло вже 95 звернень із вимогою перевірити ті чи інші сайти.

Правозахисники й опозиційні політики критикували норму закону про «чорні списки», заявляючи, що влада може використовувати її не лише для боротьби з дитячою порнографією і поширенням наркотиків, але і для блокування сайтів за політичними мотивами.
XS
SM
MD
LG