Доступність посилання

ТОП новини

В МВС заявили, що протоколи з ОВК № 132 в Первомайську вивезли силою законно


Протистояння на ОВК-132, фото 1 листопада 2012 року
Протистояння на ОВК-132, фото 1 листопада 2012 року
Управління зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України заявило в п’ятницю, що примусове вилучення протоколів із «мокрими печатками» з окружної виборчої комісії № 132 в Первомайську Миколаївської області здійснене на виконання постанови Адміністративного суду області.

При цьому, мовиться в повідомленні, працівники міліції діяли виключно в межах законодавства, зокрема, закону про міліцію, забезпечуючи охорону громадського порядку і безперешкодну роботу судових виконавців, які звернулися до правоохоронців.

В окремій заяві з цього ж приводу МВС заявляє, що під час подій біля ОВК сльозогінний газ вжили невідомі проти правоохоронців, дехто з присутніх намагався завдати тілесних ушкоджень міліціонерам залізними трубами, самі ж працівники міліції не завдали ніякої шкоди навколишнім.

Раніше в п’ятницю до приміщення окружної виборчої комісії № 132 в Первомайську ввірвалися бійці загону спецпризначення міліції «Беркут». «Бійці спецпідрозділу почали бити людей кийками, трощити меблі, скло. Забрали протоколи», – повідомив Радіо Свобода журналіст Олег Деренюга.

Активіст громадянського руху «Спільна справа» Сергій Тищенко повідомив Радіо Свобода, що представники виконавчої служби таким чином виносили прийняті ОВК протоколи. За словами Тищенка, бійці «Беркута» побили народного депутата Геннадія Москаля.

Це була вже не перша спроба винести протоколи з приміщення ОВК за допомоги бійців «Беркута». Після такої ж операції попередньої ночі міліція теж наполягала на законності своїх дій, але тоді опозиціонерам вдалося повернути протоколи до окружкому, бо їх вилучили, за словами представників опозиції, без належного оформлення.

Більше про вибори читайте на Живому блозі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG