Доступність посилання

ТОП новини

Литвин попросить у МВС і ГПУ інформацію по проблемних округах


Міліція біля стін ЦВК, 5 листопада 2012
Міліція біля стін ЦВК, 5 листопада 2012
Голова Верховної Ради Володимир Литвин звернеться до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ із проханням дати роз’яснення про дії правоохоронців на проблемних округах під час підрахунку голосів.

«Щодо з’ясування дій правоохоронних органів, я сьогодні, якщо не заперечуєте, направлю листа до Міністерства внутрішніх справ і Генеральної прокуратури з проханням надати щодо всіх цих, так би мовити, проблемних округів вичерпну інформацію Верховній Раді про дії правоохоронних органів, наскільки вони відповідали чинному законодавству», – сказав Литвин на засіданні погоджувальної ради під час обговорення ситуації, що склалася з підрахунком голосів у низці округів.

За словами спікера, щойно він отримає таку інформацію, одразу направить її для ознайомлення депутатам і фракціям.

«Якщо виникне необхідність, то, можливо, заслухаємо інформацію у Верховній Раді України», – заявив голова парламенту.

Крім того, Литвин підтримав створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді для розслідування фактів фальсифікацій на парламентських виборах. Однак він наголосив при цьому, що термін роботи цієї комісії буде «дуже коротким». За словами спікера, «треба вже думати, хто очолить цю комісію».

За створення цієї комісії висловилися і лідери парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін і фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Водночас лідер фракції НУНС Микола Мартиненко заявив, що тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів фальсифікацій на парламентських виборах варто створювати не в нинішньому складі Верховної Ради, а в новому.

28 жовтня в Україні відбулися парламентські вибори. Опозиція заявила про фальсифікацію результатів на низці мажоритарних округів. Досі не надійшли електронною системою 100% протоколів за партійними списками та мажоритарними округами.
XS
SM
MD
LG