Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявляє про готовність до повторних виборів


Мітинг опозиції під ЦВК
Мітинг опозиції під ЦВК
Опозиційні сили пропонують Центральній виборчі комісії провести повторні вибори у одномандатних округах, де через спроби фальшування результатів голосування вже неможливо визначити переможця.

Водночас, партії «Батьківщина», УДАР та «Свобода» вимагають від Президента та ЦВК визнати перемогу її кандидатів там, де їх перемога зафіксована протоколами. Про це заявив голова ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

«Ми вимагаємо встановити результати голосування і визнати перемогу за опозиційними кандидатами на тих округах, де така перемога підтвердження оригіналами протоколів дільничних виборчих комісій. Якщо фальшування дійшло до того, що відсутні протоколи і можливість встановлення такого результату – ми вимагаємо по відповідним одномандатним округам повторних виборів», – Яценюк.

Яценюк додав, що Президент Віктор Янукович «несе персональну відповідальність за те, що відбувається під час підрахунку голосів». Крім того, за його словами опозиційні політичні сили вимагають від глави держави та Генерального прокурора порушити кримінальні справи за «фактами фальшування виборчого процесу».

Яценюк також закликав мітингувальників не розходитись до 18:00.
XS
SM
MD
LG