Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція виступила проти перевиборів в округах, де перемагають опозиціонери


На мітингу під ЦВК, 5 листопада 2012 року
На мітингу під ЦВК, 5 листопада 2012 року
Керівники Об’єднаної опозиції «Батьківщина» заявили в понеділок, що виступають проти повторних виборів в округах, де перемагають представники опозиційних сил.

Зокрема, заступник лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив журналістам, що ЦВК, за його словами, «повністю працює під контролем Адміністрації Президента» й ухвалює «незаконні рішення» про неможливість визнати результати в тих мажоритарних округах, де перемагають опозиціонери.

А голова ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк, виступаючи на мітингу під будівлею Центральної виборчої комісії в Києві, теж заявив, що опозиція не підтримує рішення ЦВК стосовно тих округів, де опозиція перемагає.

Центральна виборча комісія ухвалила в понеділок постанову, якою визнала неможливість встановити достовірні результати в п’яти одномандатних округах – №№ 94, 132, 194, 197 і 223.

Центрвиборчком вважає за необхідне провести в цих округах повторні вибори і звернувся до Верховної Ради з закликом призначити ці повторні вибори.

ЦВК вважає, що вибори в цих округах були проведені без дотримання виборчих норм.

При цьому член ЦВК Жанна Усенко-Чорна висловила думку, що подібне рішення можуть ухвалити щодо ще кількох «проблемних» округів.

В окрузі № 94 (Обухів, Київська область) перемагав кандидат від «Батьківщини» Віктор Романюк, по тому окружна виборча комісія віддала перемогу кандидатові від Партії регіонів Тетяні Засусі.

В окрузі № 132 (Первомайськ, Миколаївська область) після підрахунку всіх 100 відсотків голосів перемагав кандидат від Об’єднаної опозиції Аркадій Корнацький, потім числа змінилися на користь кандидата від Партії регіонів Віталія Травянка.

В окрузі № 197 (Канів, Черкаська область) окружна виборча комісія оголосила про перемогу самовисуванця Богдана Губського, кандидат від «Батьківщини» Леонід Даценко, який вів перед, відстав; опозиція заявляє, що, за її підрахунками, ці дані були сфальсифіковані, коли ОВК повертала протоколи на «доопрацювання», після чого цифри в них змінювалися на шкоду опозиціонерові.

Опозиція вважає, що насправді в цих округах перемогли її кандидати.

Тим часом в окрузі № 194 (Черкаси) перемогу присудили кандидатові від «Батьківщини» Миколі Булатецькому, але підрахунок голосів відбувався зі значними порушеннями.

А в окрузі № 223 (Київ) голоси так і не підрахували, на перших місцях зі змінним успіхом і різницею в лічені голоси йшли кандидат від «Свободи» Юрій Левченко і самовисуванець Віктор Пилипишин; на нинішньому етапі підрахунку опозиціонер знову веде перед із перевагою в 16 голосів.
XS
SM
MD
LG