Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив без змін запобіжний захід для Мельниченка


Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського районного суду про обрання запобіжного заходу екс-майору держохорони Миколі Мельниченку у вигляді застави з обмеженням права пересування. Таке рішення колегія суддів Апеляційного суду Києва ухвалила у вівторок.

Таким чином, суд відмовив захисту Мельниченка в задоволенні апеляції на рішення Шевченківського районного суду Києва. Екс-майор та його адвокат Микола Неділько просили апеляційну інстанцію скасувати заходи, пов’язані з обмеженням пересування Мельниченка. На їхню думку, суд першої інстанції обрав для екс-майора державної охорони по суті два запобіжних заходи: і заставу, і невиїзд, оскільки обмежив йому пересування.

Водночас Мельниченко заявив про свою готовність виїхати не лише з місця реєстрації, але навіть і з України, незважаючи на рішення суду про обмеження його пересування.

«Я роблю офіційну заяву, що, незважаючи на рішення суду, якщо необхідно буде мені виїхати з місця моєї реєстрації та навіть з України, я виїду. У мене є шляхи і можливості, як зберегти своє життя, якщо це необхідно, я це зроблю в черговий раз», – сказав екс-майор.

24 жовтня Мельниченко повернувся зі США в Україну і був затриманий співробітниками СБУ в аеропорту Бориспіль. Йому висунули обвинувачення в розголошенні державної таємниці.

Пізніше Шевченківський районний суд Києва звільнив Мельниченка під заставу в 76,5 тисячі гривень.
XS
SM
MD
LG