Доступність посилання

ТОП новини

Жителі столиці зможуть побачити Київ 1941–1943 років (ВІДЕО)


Жителі столиці зможуть побачити Київ 1941-1943 років
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
З нагоди 69-ї річниці визволення Києва від нацистів у роки Другої світової війни у столичному палаці дітей та юнацтва відкрили фотовиставку «Київ 1941–1943». Експозиція представлена 40 знімками Києва воєнних часів і унікальною аерографією столиці 1941 року, яка була надана Національним архівом США.

Ці 40 світлин є частиною книги Києва у фотографіях. У ній вміщено понад 200 старих фотографій. Для того, щоб їх знайти, підняли архіви понад 20 країн світу, кажуть організатори. А для того, щоб використовувати їх в книзі і на виставці, довелося віддати дві тисячі євро.

«Діти мають знати свою історію. Та й людям похилого віку дуже цікаво бачити ті фото і ті місця, які вони ще пам’ятають. Коли ми робили аналогічну виставку в Харкові, вони дивилися на фото і плакали», – розповів автор книги і організатор виставки Габріель Михайлов.

Фотохудожник і автор представлених фотознімків Володимир Бисов відзначив, що Київ – це місто патріотів і людей, які шанують свою історію, – простори інтернету переповнені знімками столиці воєнних і «революційних» часів. Це також давало стимул працювати.

«Ми вирішили зробити цей проект, щоб зібрати всі періоди Києва разом. Ми розглядали цей альбом як витвір мистецтва і як стимул для того, щоб цікавитись історією цього чудового міста. Місце вибране не дарма, бо все це адресовано дітям», – сказав Бисов.

Планується, що наступного року на виставці представлять усі 200 знімків і проходитиме вона під відкритим небом – у Маріїнському парку.
XS
SM
MD
LG