Доступність посилання

ТОП новини

В уповноваженого з прав людини наголосили на праві Тимошенко на голодування


Секретаріат уповноваженого Верховної Ради з прав людини оприлюднив у вівторок заяву, якою нагадав Державній пенітенціарній службі, що колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, як і будь-яка інша людина, «має право на вільне висловлення поглядів, у тому числі шляхом протесту у формі голодування».

При цьому, наголосили в омбудсмана, відповідальність за життя та здоров’я Тимошенко на даний час покладено на Державну пенітенціарну службу, і саме вона має забезпечити неухильне дотримання та повагу до прав осіб, які перебувають під її юрисдикцією, в тому числі права на життя, охорону здоров’я та ефективну медичну допомогу.

У заяві також нагадано, що уповноважений із прав людини займається відносинами, що виникають при реалізації прав і свобод людини між громадянином України та органами державної влади, а звернень щодо порушень прав Тимошенко Державною пенітенціарною службою чи адміністрацією лікарні, де вона зараз перебуває, до омбудсмана не надходило.

Державна пенітенціарна служба повідомляла в вівторок, що звернулася до омбудсмана Валерії Лутковської з проханням відвідати Юлію Тимошенко і, можливо, вплинути на неї, щоб вона завершила своє голодування.

Колишня Прем’єр-міністр заявила, що припиняє вживати їжу на протест проти, за її словами, «фальшивих виборів і нелегітимності» новообраного парламенту, ще 29 жовтня, наступного ж дня після виборів.
XS
SM
MD
LG