Доступність посилання

ТОП новини

США не змінять політику щодо України – посол


Посол США в Україні Джон Теффт
Посол США в Україні Джон Теффт
Політика США щодо України після виборів американського президента не зміниться. Про це заявив сьогодні журналістам посол США в Україні Джон Теффт, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«США і надалі співпрацюватимуть з Україною і підтримуватимуть розвиток демократії в Україні», – наголосив посол.

Теффт також зазначив, що і Демократична, і Республіканська партії США мають спільний підхід щодо просування демократичних цінностей і здійснення політики у Східній Європі.

«Якби, наприклад, губернатора Мітта Ромні обрали президентом, можу вас запевнити, що політика щодо України залишалася б такою, якою вона і була», – сказав посол.

У США завершується підрахунок голосів на виборах президента. Вже очевидно, що чинний глава держави Барак Обама залишається на своїй посаді на новий термін.

Чинна у США система виборів передбачає, що громадяни країни обирають колегію вибірників, які й визначають ім’я національного лідера. Переможець має здобути підтримку щонайменше 270 членів цієї колегії.

За останніми повідомленнями, Обама вже має понад 300 голосів у колегії вибірників, його опонент з Республіканської партії, колишній губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні – більш як 200.
XS
SM
MD
LG