Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція: «Беркут» незаконно вилучив протоколи з округу № 197


Об’єднана опозиція заявляє про незаконне вилучення співробітниками спецпідрозділу «Беркут» протоколів і печатки окружної виборчої комісії № 197 на Черкащині. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії «Батьківщина».

«По-перше, окружком № 197 не завершував свою роботу. Вони не затверджували жодних документів на цьому окрузі, й зрозуміло, що комісія не може передавати їх у Київ. По-друге, законом чітко визначений порядок транспортування виборчої документації, який зухвало порушили», – заявив б’ютівець Андрій Шевченко.

За його словами, це свідчить про те, що влада, всупереч заявам про невтручання у виборчий процес, прямо до нього залучена.

Раніше Комітет виборців України заявив про вилучення співробітниками «Беркутом» близько 5:00 у середу печатки й протоколів із сейфу окружкому № 197 у Каневі.

В окрузі № 197 з центром у місті Канів Черкаської області, за даними сайту ЦВК, переміг самовисуванець, народний депутат Богдан Губський. Альтернативний підрахунок голосів Об’єднаної опозиції засвідчив перемогу висуванця опозиції Леоніда Даценка.

5 листопада ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів у п’яти одномандатних виборчих округах, зокрема, і 197-му, і закликала Верховну Раду призначити в цих округах повторні вибори. 6 листопада Верховна Рада ухвалила натомість постанову, в якій рекомендувала самій ЦВК призначити повторні вибори у цих округах.
XS
SM
MD
LG