Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК прийняла протоколи з канівського окружкому – переміг Губський


Центральна виборча комісія прийняла протоколи окружної виборчої комісії №197 (Канів, Черкаська область). За протоколом, у цьому одномандатному окрузі переміг самовисуванець Богдан Губський, за якого проголосували 35,6% виборців, тоді як за представника опозиції Леоніда Даценка – майже на 5% менше.

Голова окружної комісії, відповідаючи на запитання членів ЦВК, повідомив, що протокол окружкому склали о 17:50 6 листопада. На засіданні окружної комісії при цьому були присутніми десять членів, і всі вони підписали протокол.

За його словами, в окрузі на жодній із дільниць результати виборів не визнали недійсними, і перерахунку голосів не було. Проте протоколи значної частини дільниць відправили на уточнення.

Уповноважений представник Даценка заявила, що, згідно з оригіналами протоколів дільничних комісій, він переміг Губського з відривом майже у п’ять тисяч голосів. Крім того, один із членів окружкому повідомив, що він і ще четверо членів комісії не змогли взяти участь у засіданні, оскільки їм не повідомили про його проведення.

Представник Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» в ЦВК Руслан Князевич заявив, що після того, як Центрвиборчком у понеділок ухвалив рішення про неможливість встановити результати виборів в окрузі №197, «в дію вступив основний суб’єкт виборів – спецпідрозділ «Беркут». За його словами, силовики вилучили протоколи дільничних комісій і печатку.

Водночас, за його словами, опозиція має оригінали протоколів дільничних комісій, згідно з якими Даценко перемагає з відривом у п’ять тисяч голосів. Він запропонував ЦВК узяти на себе повноваження окружної комісії й підбити підсумки голосування в цьому окрузі.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що вона особисто ініціюватиме звернення Центрвиборчкому до Президента України Віктора Януковича та Генеральної прокуратури щодо розслідування дій спецпідрозділу «Беркут».

Сьогодні зранку опозиція заявила, що бійці «Беркуту» викрали протоколи і печатку з ОВК №197. У міліції заявили, що «Беркут» забезпечував безперешкодне вивезення виборчих протоколів із будівлі окружної виборчої комісії на прохання її голови.
XS
SM
MD
LG