Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: двох затриманих учасників акції протесту відпустили з попередженням


Дніпропетровськ, 7 листопада 2012 року
Дніпропетровськ, 7 листопада 2012 року
У Дніпропетровську двом затриманим учасникам безстрокової акції протесту проти фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради України, яку організувала об’єднана опозиція ВО «Батьківщина», винесли попередження і відпустили. Про це рішення Кіровського районного суду Радіо Свобода у середу ввечері повідомили в прес-службі обласного штабу об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина».

«Суд визнав провину і призначив покарання у вигляді попередження», – зазначили в прес-службі.

Юрист штабу, за даними з прес-служби, наполягав на припиненні справи за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

«Нами було подане повідомлення про проведення заходу до міськради відповідно до вимог закону. Право на проведення мирних акцій передбачене Конституцією України. Ми вийшли висловити свою громадянську позицію винятково у мирному форматі», – зазначив юрист штабу ВО «Батьківщина» Артем Фісунов.

У середу в Дніпропетровську міліція затримала двох учасників безстрокової акції протесту проти фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради, – депутата Самарської районної ради Андрія Соколова, який є відповідальною особою за проведення акції, а також активіста Віктора Орла.

В міліції заявили, що акція опозиції несанкціонована, бо організатори завчасно не попередили про її проведення міську раду, і склали адміністративний протокол. Водночас у регіональному штабі «Батьківщини» наполягають, що повідомлення про захід до міськради надсилали поштою.

Акції опозиції тривають.
XS
SM
MD
LG