Доступність посилання

ТОП новини

Лікарі: стан Тимошенко відносно задовільний


Стан здоров’я колишнього прем’єра України Юлії Тимошенко після десяти днів голодування відносно задовільний, повідомив головний лікар центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» (Харків) Михайло Афанасьєв.

«Ми щодня буваємо у неї, запитуємо про стан. Її турбують болі, але, в принципі, стан відносно задовільний. Вона себе обслуговує, вона ходить у душ», – сказав лікар. За його словами, Тимошенко не вживає їжі, а п’є лише воду, за рекомендаціями лікарів.

«За цей час її активність, безумовно, знижена. Це пов’язано з голодуванням і тим, що вона нині не приймає процедур, призначених німецькими лікарями», – заявив Афанасьєв. Він зауважив, що після відвідування Тимошенко 6 листопада члени медкомісії Мінохорони здоров’я та лікарі харківської лікарні розробили низку заходів, щоб полегшити загальний стан екс-прем’єра на період відсутності медичних процедур. Зокрема, за його словами, Тимошенко вживає в обмежених кількостях лікарські засоби.

Афанасьєв наголосив, що, починаючи з 14 жовтня, лікарня не отримувала ніяких рекомендацій від німецьких лікарів ані по телефону, ані електронною поштою.

Він також зазначив, що Міністерство охорони здоров’я тричі зверталося до лікарів клініки «Шаріте» з проханням приїхати, проте відповіді наразі не отримувало.

Водночас Афанасьєв висловив сподівання, що найближчим часом німецькі лікарі все-таки приїдуть і допоможуть переконати Тимошенко відмовитися від голодування.
XS
SM
MD
LG