Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ отримає кошти від ЄС на вирішення проблеми безпритульних тварин


225 тисяч євро отримає Івано-Франківськ від Євросоюзу на вирішення у місті проблеми безпритульних тварин.

Як повідомила начальник відділу міжнародних зв’язків управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Оксана Шийчук, такий грант буде наданий у рамках міжнародного проекту «S.O.S – безпека співжиття людей та тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ».

За ці кошти буде розроблена проектно-кошторисна документація для будівництва в Івано-Франківську притулку для бездомних тварин, придбання програмного забезпечення та обладнання для реєстрації таких тварин, їх маркування. Кошти підуть і на медичні препарати та інструменти для стерилізації тварин. Наразі, за словами директора комунального підприємства «Полігон» Богдана Тимочка, в Івано-Франківську 80 відсотків безпритульних тварин присипляють, а не стерилізують.

Частка міста у проекті, який триватиме два роки, – 22,5 тисячі євро. Грантом не передбачені кошти власне на будівництво притулку. Розраховують на «підвищення свідомості та гуманності у ставленні до безпритульних тварин».

У місті пройдуть також міжнародні тематичні конференції. Перша – «Актуальні проблеми та європейський досвід у сфері охорони безпритульних тварин» відбулася сьогодні за за участю представників муніципалітету польського міста Люблін.

Схожий проект реалізований у Львові, завдяки йому у місті Лева зробили ремонт притулку для бездомних тварин та придбали спеціальну машину для відлову таких тварин.
XS
SM
MD
LG