Доступність посилання

ТОП новини

Хто хоче сісти в крісло Азарова? (Огляд преси)


Київ – У час, коли головною інтригою залишається подальша доля більш ніж десяти проблемних округів, паралельно відбуваються не менш цікаві процеси, зауважує газета «День». Це – формування парламентської більшості та можливі кадрові перестановки. Експерт видання переконує, що ніхто з керівників, окрім Януковича, не почувається зараз спокійно та впевнено у власному майбутньому. Зміни в керівництві Верховної Ради та в уряді відбудуться обов’язково. Нестабільна позиція у прем’єра. Є кілька претендентів на його посаду: крім Арбузова, не проти очолити Кабмін і представники інших груп: Хорошковський, Клюєв, Порошенко. За логікою, краще почекати й провести капітальну реконструкцію влади не зараз, а трохи пізніше, проте боротьба за посади вже розпочалася, переконує експерт.

Комуністи знову націлюються на посаду віце-спікера й обіцяють контролювати владу. Більше з їхніми намірами знайомить читачів газета «Україна молода» у матеріалі «Сприяння без об’єднання».

Вибори ще не закінчилися, крісла не поділили, а головне завдання нового уряду вже озвучено. Про необхідність якнайшвидшого поновлення співпраці з МВФ говорять практично всі політики. Наближення зими не залишає їм вибору – терміново потрібні гроші на російський газ. Тому незалежно від того, у якому складі далі працюватиме Кабмін, головним його завданням стане пошук джерел фінансування. Про те, де їх знайти, розмірковує тижневик «Коментарі» у статті «МВФ і Росія викручують руки Україні».

Уряд пропонує збільшити дефіцит державного бюджету майже на 7,7 мільярда гривень. У такий спосіб погасять заборгованість із різниці в тарифах на теплову енергію для населення. Хочуть зробити це за рахунок внутрішніх запозичень. Фактично це означає ввімкнути друкарський верстат, наголошує «Газета по-українськи». Водночас, як нагадує видання, у «тіні» нині перебуває половина української економіки. Тобто повз бюджет проходять до 50% коштів. Однак урядовці чомусь не вельми поспішають їх звідти вивести, зауважує видання.

Про відмінності виборчої кампанії в США та Україні розповідає тижневик «Коментарі». Зокрема, якщо в Україні політики часто пропонують виборцям матеріальну винагороду за їхній голос, то в Штатах усе навпаки: пересічні громадяни з готовністю роблять внески на виборчу кампанію свого фаворита. А ще американські політики люблять сперечатися, особливо в ефірі найрейтинговіших телеканалів. Український президент, тоді ще в статусі кандидата, навідріз відмовився від публічних дискусій зі своїм опонентом.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG