Доступність посилання

ТОП новини

Досвід США у протидії «Сенді»: люди можуть рятуватися від стихії (ВІДЕО)


Чіткі дії влади та рятувальних служб у США звели до мінімуму кількість жертв масштабної стихії – урагану «Сенді».

Отримавши повідомлення метеорологів про те, що ураган може створити ситуацію найвищого рівня небезпеки, губернатори Нью-Йорка та Нью-Джерсі не стали зволікати з ухваленням рішень. Через усі засоби масової інформації оголосили про небезпеку й закликали до евакуації. Людям надіслали також електронні повідомлення. У штаті Нью-Джерсі організували й провели примусову евакуацію. Поліцейські та рятувальники обійшли усі будинки й примусили виїхати усіх. Результат – від розгулу стихії, яка фактично повністю зруйнувала три міста штату, загинуло лише троє людей. У восьмимільйонному Нью-Йорку – 8 загиблих.


Українські рятувальники вивчають досвід протидії США ураганові «Сенді», наголосив в ефірі програми «Ми Разом» директор департаменту управління рятувальними силами МНС генерал Григорій Марченко.

На його думку, очевидно, що оперативне ухвалення рішення про сповіщення та евакуацію є головним фактором збереження життя людей під час стихійних лих. Підтвердженням цьому є також трагічний досвід російського Кримська. Там ніхто з представників місцевої влади не захотів взяти на себе відповідальність і сповістити людей про прорив дамби, й це призвело до того, що у 58-тисячному місті, тільки за офіційними даними, загинуло 160 людей.

  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG