Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК взяла до відома протокол ОВК № 223 і обіцяє розібратися


Центральна виборча комісія розглянула результати виборів у 223-му виборчому окрузі Києва, але не затвердила протокол окружкому, а взяла його до відома, щоб пізніше розібратися в ситуації.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що є ознаки впливу на результати голосування, оскільки на кількох дільницях є дуже багато протоколів, де стоять позначки за кількох кандидатів одразу. За його словами, на всіх цих протоколах є позначка за кандидата від опозиції Юрія Левченка.

«Я дуже добре поінформований про ситуацію на 223-му виборчому окрузі, і в мене рука не підніметься підписати цей протокол. Тому я пропоную взяти його до відома і розібратися в ситуації», – сказав Магера.

На це голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал відповів: «Справедливо, хоча і радикально. Ми беремо протокол до відома».

Також він наголосив, що результати голосування, оприлюднені на сайті ЦВК у цьому окрузі, за якими перемагає самовисуванець Віктор Пилипишин, не є офіційними підсумками. Шаповал додав, що ЦВК встановлюватиме підсумки голосування відповідно до закону.

Зі свого боку, представник кандидата Пилипишина заявив, що фальсифікації на окрузі були застосовані проти його кандидата, і звинуватив кандидата від ВО «Свобода» Юрія Левченка в тому, що він паралізував роботу комісії.

Сьогодні на сайті ЦВК з’явилися дані, за якими Віктор Пилипишин перемагає на виборах. Від опонента, свободівця Юрія Левченка його відділяють 442 голоси.

Мажоритарний округ № 223 фігурує в списку тих п’яти округів, на яких Центральна виборча комісія вважає неможливим встановлення результатів виборів і просила Верховну Раду ухвалити рішення про проведення повторного голосування; парламент відтак попросив ЦВК самій ухвалити це рішення.
XS
SM
MD
LG