Доступність посилання

ТОП новини

Ірина Луценко заявляє, що їй не дозволяють зустрітися з чоловіком, пенітенціарії спростовують


Ірина Луценко
Ірина Луценко
Захисника і дружину ув’язненого колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірину не пускають на територію Менської виправної колонії № 91 для побачення і термінової передачі юридичних документів. Про це повідомляє прес-служба партії «Народна самооборона», яку Юрій Луценко очолює.

«Мені відмовляють у зустрічі з чоловіком, мотивуючи це відсутністю заяви з боку Луценка про таке побачення. Але адміністрація колонії сьогодні раптом забула, що я перебуваю в статусі захисника з кола близьких осіб, тому, відповідно до статті 48 Кримінально-процесуального кодексу, кількість побачень та їхня тривалість не обмежується», – наводить слова Ірини Луценко прес-служба партії.

Таким чином, за її словами, адміністрація Менської колонії перешкоджає їй ефективно виконувати функції захисника колишнього міністра.

Як заявила Ірина Луценко, такі дії керівництва Менської колонії вона буде оскаржувати в українських судах, а потім – в Європейському суді з прав людини.

У відповідь на заяви дружини Луценка Державна пенітенціарна служба України заявила, що її висловлювання про заборону провести побачення із засудженим не відповідають дійсності.

За даними відомства, Ірина Луценко сьогодні о 13:30 прибула до Менської виправної колонії на зустріч з чоловіком. В установі їй пояснили, що із засудженим можна побачитися лише в неробочий для нього час, і запропонували почекати до 16-ї. «На що вона не погодилась і від’їхала з установи. Зі слів чергового співробітника установи, який проводив бесіду з Іриною Луценко, стало відомо, що мотивувала вона відмову чекати тим, що може спізнитися на концерт Валерія Меладзе», – заявили в Пенітенціарній службі.
XS
SM
MD
LG