Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Шкіль: якщо нова Верховна Рада запрацює, опозиція «розпишеться у власній нездатності»


Андрій Шкіль критикує опозицію за нерішучість
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Народний депутат нинішнього скликання, заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Шкіль в інтерв’ю Радіо Свобода розкритикував опозицію за нерішучість у відмові брати участь у роботі новообраної Верховної Ради.

«Треба було обнулити списки, треба було не йти на компроміси. Бо кожний компроміс руйнує підтримку суспільства. Суспільство голосувало безкомпромісно, тому воно не чекає компромісів від опозиції», – сказав він.

За словами Шкіля, який не пройшов до парламенту нового скликання, компроміс перший уже відбувся – списки не обнуляються.

Наступний можливий крок опозиції, за його словами, може визначити, чи буде приймати присягу ця Верховна Рада, бо якщо 151 народний депутат не прийме присягу, це означає, що не буде діяти ця Верховна Рада.

Якщо ж вона пропрацює хоч один день і всі приймуть присягу, це означатиме, що вона працюватиме всі п’ять років, сказав Шкіль.

При цьому він застеріг: «І можна з упевненістю ствердити, що без народного повстання вибори вже в Україні відбуватися не будуть, без суспільного гніву, без суспільного спротиву, тому що тоді опозиція розпишеться у нездатності власній».

Водночас Андрій Шкіль наголосив: «Не сумніваюся в тому, що опозиція доведе свою дієздатність. Тому що це питання вже не власного збереження, збереження своїх місць у парламенті, а збереження демократії в Україні. Врешті-решт, може, це й голосно сказано і патетично, – це збереження України».

У той час, як Андрій Шкіль давав Радіо Свобода це інтерв’ю у Празі, в Києві прес-служба партії «Фронт змін» повідомила: голова ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив, що ініціює консультації всіх опозиційних сил щодо відмови від депутатських мандатів і проведення дострокових парламентських, а також і президентських виборів.
XS
SM
MD
LG