Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція провела в Черкасах народне віче проти фальсифікацій (ФОТО)


Протест проти фальшування виборів, організований опозиційними силами в Черкасах
Протест проти фальшування виборів, організований опозиційними силами в Черкасах
Сьогодні у Черкасах понад 300 осіб взяли участь в акції протесту проти фальшування виборів, організованій опозиційними силами. Основна вимога мітингувальників – оприлюднення «чесного результату волевиявлення черкащан та визнання справжніх переможців» на двох виборчих округах – 194-му та 197-му, де, за підрахунками опозиціонерів, перемогу здобули кандидати від ОО «Батьківщина» – Микола Булатецький та Леонід Даценко.

На початку мітингу протестувальники вітали один одного словами «Слава Україні – героям слава!», а пізніше гуртом співали Гімн України та скандували «Ганьба», «Фальсифікаторів на вила», «Уряд Азарова – у відставку», «Юлі – волю», «Банду – геть».



Кандидат у народні депутати по 197-му виборчому округу Леонід Даценко, який, за даними ЦВК, поступився перемогою самовисуванцеві Богдану Губському, звертаючись до мітингувальників, сказав, що таке саме віче, яке сьогодні зібралося у Черкасах, вже дванадцятий день «вирує у Каневі біля окружної виборчої комісії».

«Центром мого округу, де я переміг, став Канів. І ми сказали, що найголовнішим спостерігачем на цих виборах є Тарас Шевченко, який з Чернечої гори дивиться на Україну, на кожного з нас і слідкує за нашими діями та вчинками. Ще один символ нашого округу – це те, що окружна комісія розташована на вокзалі, який відкрив Президент, який назвали «Авто-ріка». І ми кажемо, що це символічно, бо сьогоднішня влада тулубів і «данєцкіх» повинна сьогодні з того вокзалу – «чемодан, вокзал, Данєцк!» – резюмував Даценко.



ЦВК визнала неможливим встановити достовірні результати голосування в п’яти одномандатних округах, серед яких 194-й та 197-й округи, і рекомендувала парламентові призначити в них повторні вибори; Верховна Рада в відповідь закликала ЦВК самостійно призначити ці повторні вибори.
XS
SM
MD
LG