Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція може зробити нову Верховну Раду нелегітимною – Гриценко


Об'єднана опозиція «Батьківщина», партія УДАР і ВО «Свобода» оголосять план наступних дій проти фальсифікацій парламентських виборів у понеділок увечері на мітингу біля ЦВК.

Про це повідомив один із лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко в ефірі 5-го каналу.

«Чітко буде заявлена позиція вже не тільки «Батьківщини», а трьох політичних сил», – сказав він.

Гриценко також повідомив, що зараз «Батьківщина» проводить консультації з УДАРом і «Свободою» щодо можливого обнулення списків.

«Цей варіант можливий тільки за умови, коли три політичні сили узвалюють таке рішення. І коли в нас буде 150 депутатів, які готові відмовитися від прийняття присяги, тоді юридично, згідно з Конституцією, Верховна Рада нелегітимна», – сказав Анатолій Гриценко.

Він додав, що зараз тривають консультації навіть із тими кандидатами у списках, які не пройшли до парламенту, а також із тими, хто вкладав власні ресурси у вибори в мажоритарних округах.

Натомість Прем’єр-міністр України Микола Азаров цього тижня заявив, що Верховна Рада України VII скликання розпочне роботу у встановлені терміни.

«Наразі деякі політики розмахують гаслами – «обнулення». Вони, щоправда, вже себе давно обнулили, за великим рахунком. Але вони не замислюються над тим, що таке зараз кинути країну в якісь вибори-довибори. Це мільярди гривень», – сказав Азаров.
XS
SM
MD
LG