Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція пообіцяла спільні дії і вже не згадувала про невходження до парламенту


Три опозиційні політичні партії: ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та партія «УДАР Віталія Кличка» – заявили в понеділок, що зроблять усе, щоб виправдати очікування українського суспільства, і передусім спрямують свої зусилля на забезпечення низки завдань, які, як видно з їхнього переліку, потребують участі в роботі парламенту.

Серед цих завдань – забезпечення виключно особистого голосування народних депутатів, ухвалення закону про імпічмент Президента, створення виборчої системи з відкритими списками, відставку уряду Миколи Азарова, міністра внутрішніх справ, керівників правоохоронних структур, відставку генерального прокурора, звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів, спільне внесення пакету законопроектів щодо боротьби з корупцією, «відновлення політичних та соціально-економічних прав і свобод українців, які грубо порушуються владою», мовиться у спільній заяві опозиційних сил.

Вони також заявили, серед іншого, що після масових фальсифікацій на виборах не визнають їхні результати, «доки останній із опозиційних кандидатів, перемога якого була вкрадена, не стане народним обранцем».

Опозиція заявляє, що залишає за собою право на «адекватні дії, усі конституційні методи і засоби парламентської та позапарламентської боротьби, включно з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради України VII скликання, проведенням дострокових парламентських та президентських виборів».

До останнього часу в опозиції також розглядали можливості якимось чином, наприклад, «обнуленням» виборчих списків чи відмовою скласти депутатську присягу, заблокувати роботу новообраного парламенту, щоб змусити до його негайних перевиборів. У нинішній заяві про це вже не йдеться.
XS
SM
MD
LG