Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ заборонив оприлюднювати результати в округах №№ 11 і 14, заявила опозиція


Прес-служба партії «Батьківщина» заявила сьогодні, що Вищий адміністративний суд України заборонив Центральній виборчій комісії офіційно оприлюднювати результати виборів в одномандатних округах №№ 11 і 14 до вирішення в цьому суді справ щодо незаконності рішень ЦВК визнати в цих округах перемогу провладних кандидатів. Такі позови подали опозиційні кандидати, які балотувалися в цих округах.

За цим повідомленням, ВАСУ також заборонив редакціям газет «Голос України» та «Урядовий кур’єр» публікувати повідомлення ЦВК про результати голосування в цих округах.

Суд також витребував у Центрвиборчкому всю виборчу документацію щодо цих округів, зокрема, всі протоколи засідань та рішення окружних та дільничних комісій, заявили в «Батьківщині».

Тим часом агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що прес-служба Центральної виборчої комісії відмовилася коментувати цю заяву, доки там не отримали рішення Вищого адміністративного суду.

На сайті ВАСУ повідомлено лише, що розгляд обох справ призначений на завтра.

Газети «Голос України» і «Урядовий кур’єр» уже офіційно опублікували сьогодні повідомлення Центрвиборчкому про остаточні результати виборів, серед того й в округах №№ 11 і 14, що їх ЦВК оголосила ще в суботу й неділю.
XS
SM
MD
LG