Доступність посилання

ТОП новини

Чоловіка народного депутата Оробець звинуватили в ухиленні від податків (ВІДЕО)


Леся Оробець, архівне фото
Леся Оробець, архівне фото
В офісі компанії Phoenix Capital, яка належить Олександрові Омельчуку, чоловікові народного депутата Лесі Оробець, у Києві проводиться виїмка документів співробітниками податкової міліції, повідомив Радіо Свобода помічник Лесі Оробець Ярослав Юрчишин.

За його словами, податківці не пояснили співробітникам, на якій підставі здійснюються такі дії, і не пред’явили жодних документів для проведення таких дій. Лише після того, коли для з’ясування ситуації, на якій підставі 15 працівників компанії заблоковано у приміщенні, прибув народний депутат Андрій Парубій, і представники податкової міліції проінформували його, що Олександрові Омельчуку інкримінують статтю 212 Кримінального кодексу про ухиляння від сплати податків.
Чоловіка депутата Оробець звинувачують в ухиленні від податків
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Юрчишин також повідомив Радіо Свобода, що Парубієві вдалося отримати доручення прокурора на виїмку документів, «тобто не на затримання, не на блокування офісу, а на виїмку документів», наголосив Юрчишин.

На даний час, за словами помічника народного депутата, податківці відпустили всіх співробітників компанії, а в офісі залишається лише Олександр Омельчук, народний депутат Андрій Парубій та кілька представників податкової міліції, яка продовжує виїмку документації.

Як заявив Радіо Свобода Андрій Парубій, дії податківців спрямовані на те, щоб здійснювати політичний тиск на народного депутата Лесю Оробець.

Кримінальний кодекс України

Стаття 212. Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)

1. Умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності або особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою, яка зобов’язана їх сплачувати, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах, –

карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
XS
SM
MD
LG