Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську знову протестували проти «земельної афери» (ФОТО)


У Дніпропетровську сьогодні відбулась акція протесту мешканців міста, які вважають себе потерпілими від земельної афери. Близько сотні людей прийшли під стіни міської ради з плакатами «Депутати, коли ви наїстесь нашою землею?», «Зупиніть земельну аферу!», «Руки геть від наших ділянок!» тощо.

За словами протестувальників, майже 500 земельних ділянок на околиці міста загальною площею понад 70 гектарів, видані працівникам Південного машинобудівного заводу ще 20 років тому під постійне користування, наразі передані у розпорядження міської ради.

Як заявили учасники акції протесту, міська рада завтра на сесії планує віддати перші 50 ділянок із цієї землі у приватну власність зовсім іншим людям. Між тим самі користувачі заявляють, що вже кілька років ходять інстанціями і не можуть отримати державні акти на цю землю. Мітингувальники звинуватили в афері місцевих чиновників.

«Ми хочемо дізнатись від міської ради, на яких умовах пішла ця земля, де рішення про передання землі, який тепер її статус і які тепер наші права на наші ж ділянки. Готується рішення про передання нашої землі іншим людям. Ніхто за це відповідати не хоче, нас вкотре пускають «по колу»: держкомзем – земельний кадастр – міськвиконком», – розповів Радіо Свобода один із учасників ініціативної групи Сергій Кривда.

Водночас у міськраді сьогодні протестувальникам повідомили, що вони мають збирати належні документи, щоб довести своє право на землю, а також звертатись до суду.

«Суто по-людськи, ми зобов’язані звернути на увагу на цю акцію. Але де-юре зупинити рішення міськради може тільки протест прокуратури, лист із суду про те, що такі-то ділянки не розглядати, і все. Це закон», – сказала заступник начальника управління корпоративних прав міськради Наталія Вежбицька.

А втім, після переговорів між владою та мітингувальниками сьогодні ввечері питання щодо розподілу землі було зняте з порядку денного сесії міськради.

Раніше у Дніпропетровську вже перекривали дорогу, протестуючи проти «земельного рейдерства».
XS
SM
MD
LG