Доступність посилання

ТОП новини

Вступ до Митного союзу сьогодні не на порядку денному – МЗС


Олег Волошин
Олег Волошин
У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що головним пріоритетом для Києва залишається євроінтеграція, а пошуки формату співпраці з Митним союзом тривають.

«Ми просимо не створювати непотрібної інтриги навколо висловлювань посла України в Росії Володимира Єльченка, який є досвідченим дипломатом, не звиклим давати однозначні прості відповіді на складні запитання», – заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, українське законодавство закріпило пріоритетність євроінтеграційного напряму, що відображає волю більшості українців.

«Питання про вступ до Митного союзу сьогодні не розглядається на порядку денному української зовнішньої політики. Говорити про те, що буде в тривалій перспективі, ми, наразі не вважаємо за доцільне», – наголосив представник МЗС.

Волошин додав, що Київ зосереджений на знаходженні такої формули взаємодії з Митним союзом, яка б зберегла і укріпила можливості українських експортерів на цьому величезному за значимістю ринку.

«Одночасно, завданням номер один для МЗС є підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, зокрема створення зони вільної торгівлі», – повідомив представник МЗС.

Раніше посол Єльченко під час спілкування зі студентами Московського державного лінгвістичного університету сказав, що у разі збереження кризових явищ в ЄС, Україна може сказати «скоріше так, ніж ні» приєднанню до Митного союзу.
XS
SM
MD
LG